Teroristi hteli da udare na čuvenu Sagrada familiu

Teroristička ćelija u Barseloni planirala je napad na čuvenu Sagrada familiu, napoznatiju katedralu u Barseloni, piše britanski “Telegraf“.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 19.08.2017.

12:55

Teroristi hteli da udare na čuvenu Sagrada familiu
Foto: GettyImages

Kako navode, zbog toga je širom Evrope u petak uveče organizovana velika potraga za najmanje jednim džihadistom, koji je još u bekstvu.

Policija i službe bezbednosti krenuli su u potragu za preostalim članovima terorističke ćelije koju cine marokanski državljani, iz straha da možda pripremaju nove napade na popularnim turističkim područjima.

Španska policija identifikovala je sinoć trojicu osumnjičenih Marokanaca - Musu Ukabira (17), Saida Aala (18) i Mohameda Hišamija (24), preneo je AFP.

Policija je, takođe, saopštila da traga za četvrtim osumnjičenim Junesom Abujakubom (22).

Francuski bezbednosni zvaničnik rekao je sinoć da je španska policija u potrazi za kombijem marke "reno" koji je u cetvrtak iznajmljen u Španiji, a za koji se veruje da je prevezen u Francusku.

Španski zvaničnici veruju da su napadi na Barselonu i Kambrils delo terorističke ćelije koju čine najmanje 12 osoba, a koje su najverovatnije inspirisane napadima koji su se po sličnoj matrici dogodili u Londonu u junu.

Katedralu je dizajnirao čuveni Antonio Gaudi, a izgradnja je počela još 1882. godine. Predviđa se da bi izgradnja mogla da bude završena 2026. godine, na vek od Gaudijeve smrti.

U napadu u centru Barselone u četvrtak popodne ubijeno je 14 ljudi, a ranjeno više od 100. Osam sati nakon toga dogodio se drugi napad u blizini Barselone kada je policija ubila petoricu napadača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: