"Borba protiv Trampovih protivnika sledi van Bele kuće"

Glavni strateg predsednika SAD Stiva Benona koji je napustio svoju poziciju u Beloj kući navoe je da će nastaviti da se bori za Donalda Trampa izvan Bele kuće.

Izvor: B92

Subota, 19.08.2017.

08:00

Foto: GettyImages

"Ukoliko nešto nije jasno, da pojasnim - ja napuštam Belu kuću i krećem u rat sa Trampovin protivnicima na Kapitol hilu, u medijima i korporativnoj Americi", rekao je Benon u intervjuu Blumbergu, preneo je AFP.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders saopštila je u petak da glavni strateg američkog predsednika, Stiv Benon, napušta svoju poziciju u Beloj kući.

"Šef kabineta Bele kuće Džon Keli i Stiv Benon su se dogovorili da će danas biti poslednji Stivov dan u Beloj kući. Zahvalni smo mu na njegovom angažmanu i želimo mu sve najbolje", izjavila je Sanders, a prenosi agencija Rojters.

Izvor upoztnat sa tom odlukom je rekao da je Benonu data prilika da ode pod sopstvenim uslovima.

List "Njujork tajms" je ranije javio, pozivajući se na jednu osobu blisku Benonu (63), da je on 7. avgusta dostavio svoju odluku o ostavci i da je to trebalo da bude obelodanjeno ove nedelje, ali je odloženo zbog nasilnih protesta u Virdžiniji proteklog vikenda, prenosi Rojters.

Benon je, kako navodi Rojters, ugrozio svoj položaj davanjem intervjua liberalnom političkom magazinu "Amerikan prospekt", u kom je delovalo kao da dovodi u pitanje stav Trampa po pitanju Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: