"Ne interesuju me pubertetski hirovi Jankovića, ja idem"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da će sigurno otići na sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.08.2017.

15:52

Foto: Tanjug

Kako navodi, "pubertetski hirovi" lidera PSG Saše Jankovića ga ne interesuju.

"Ne interesuju me pubertetski hirovi Jankovića, neka ga komentarišu školski psiholozi, toliko je destruktivan da bi pokvario i kamen za kupus", navodi se u izjavi Jovanovića, koji je preneo Biro za komunikacije LDP.

On je istakao da sigurno ide na sastanak sa Mekalisterom jer je to, kako je rekao, jedini način stvaranja sposobne alternative koja će izgraditi modernu evropsku Srbiju "konkretnije od Vučića, zato što mi ne kalkulišemo".

"Mekalister i zvanično treba da zna da u društvu postoji energija potrebna za dogovor u Bosni i Hercegovini i rešenje odnosa Beograda i Prištine, koji će bar našoj deci omogućiti normalan život. Reći ću mu da, uprkos velikim pritiscima, ne odustajemo od članstva u NATO-u kao jedine garancije održivog mira na Balkanu", napomenuo je Jovanović.

On je dodao da za njega unutrašnji odnosi nisu tema razgovora sa bilo kojim strancem, pa ni sa Mekalisterom, "jer kukumavčenjem niko nikad ništa nije postigao".

"Ali ću svakako reći da ovako podeljena zemlja ne može izdržati pritiske kojima je izložena, zbog čega smatram da je preduslov konačnog konsolidovanja Srbije i prostora bivše Jugoslavije definisanje moderne demokratske građanske platforme koja bi bila u stanju da iskoristi svaki atom pozitivne energije koji se, nažalost, danas gubi u glupim ratovima vlasti svih sa svima, što vlast u zemlji ne želi i ne zna da reši", naveo je Jovanović.

Lider PSG Saša Janković i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić neće se pojaviti na sastanku lidera opozicije sa izvestiocem EP, prenele su Novosti.

Na zajednički sastanak kod Mekalistera, 24. avgusta, u prostorijama Delegacije Evropske unije u Beogradu, pozvani su i Dragan Šutanovac i Saša Radulović, koji će, kako je potvrđeno "Novostima", ići na razgovore sa Mekalisterom.

Boris Tadić, koji je takođe dobio poziv, još nije doneo odluku da li će se odazvati, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: