Obradović: Šutanovac bi se odrekao i Đinđića

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da bi se lider DS Dragan Šutanovac odrekao i ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.08.2017.

14:03

Obradović: Šutanovac bi se odrekao i Đinđića
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, za razliku od njega bivši predsednik demokrata Bojan Pajtić bio je prava opozicija.

"Šutanovac bi se odrekao i Zorana Đinđića iz njegove poslednje faze da neko sme da ga pita za Đinđićeve političke stavove pred smrt. Iako su Dveri bile apsolutno protiv vlasti Bojana Pajtića u AP Vojvodini - Bojanu Pajtiću se mora priznati da je bio pravi demokrata i prava opozicija Vučićevoj vlasti, što se za Dragana Šutanovca ne može reći", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, Pajtić je pokazao da je demokrata kada je stao na stranu "pokradenih izbornih listi na parlamentarnim izborima 2016. godine" iako je mogao da ćuti i da dobije jedan mandat više za DS.

On je dodao da su razlike između Šutanovca i Dveri velike, "da je on bio na vlasti i kompromitovan je, a Dveri nisu, da čuva Vučića od svake oštre kritike - Dveri su prava opozicija, da je ostao bez ideja, a Dveri imaju nov program.."

"Šutanovac ima dva puta pred sobom: ili da ponudi Zapadu da je spreman da preda više nego Vučić, ili da se ponudi Vučiću kao partner na putu Srbije u EU i NATO", kaže Obradović u izjavi dostavljenoj medijima.

Pokret slobodnih gradana Saše Jankovića ranije je saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je, kako navode, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

DS je potom saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima ni sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa Jankovićem.

Osim toga, oni su dodali da je DS bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje građane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ranije je rekao da će DS dostaviti svoj predlog ustavnih promena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a stranka je saopštila da se promene odnose na pravosuđe i ni na šta drugo.

Nakon toga slična poruka je stigla i od bliskih saradnika Jeremića, koji još nije formirao svoj politički pokret.

Programski direktor Jeremićeve organizacije CIRSD i njegov bliski saradnik Nikola Jovanović naveo je da "buduća organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa onim pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: