Policija otkriva:Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi

Osumnjičeni za terorističke napade u Španiji planirali su napad još većih razmera, ali su sprečeni u svojim planovima zbog čega su bili prinuđeni da deluju brzo

Izvor: Tanjug

Petak, 18.08.2017.

19:35

Policija otkriva:Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi
Foto: Tanjug/AP

To je saopštila španska policija, prenosi AFP.

Osumnjičeni su pripremali jedan ili nekoliko napada u Barseloni, a eksplozija u jednoj kući u Alkanaru, stotinak kilometara od prestonice, je sprečila njihove planove, jer nisu više imali materijala koji im je bio potreban za izvođenje napada većih razmera, saopštila je policija u Kataloniji.

Napadi u Španiji u kojima je živote izgubilo 14 osoba planirani su iz grada Alkanara, prenosi Rojters prema informacijama policije.

Eksplozija u jednoj kući u Alkanaru u sredu uveče u kojoj je jedna osoba poginula, posledica je pokušaja da se naprave eksplozivni uređaji, saopštila je policija.

Tri osobe uhapšene za napade u Španiji su Marokanci, dok je četvrta španske nacionalnosti, a niko od njih do sad nije bio sumnjičen za terorističke aktivnosti, prenosi Rojters.

Katalonska regionalna policija identifikovala je trojicu osumnjičenih Marokanaca - Musu Ukabira (17), Saida Aala (18) i Mohameda Hišamija (24), preneo je AFP.

Policija je, takođe, saopštila da traga za četvrtim osumnjičenim Junesom Abujakubom (22).

Katalonska policija potvrdila je da je vozač kombija koji je usmrtio 14 osoba u Barseloni jedan od petoro terorista koje je policija usmrtila u gradu Kambrilsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: