Španija istražuje vezu između napada na policiju i drugih

Španske vlasti i dalje istražuju da li je automobil koji je udario u policijski punkt nakon napada kombijem u Barseloni povezan sa tim napadom.

Izvor: Beta

Petak, 18.08.2017.

19:00

Španija istražuje vezu između napada na policiju i drugih
Foto: Freeimages.com

Šef katalonske policije Džosep Ljuis Trapero je rekao da se vozač "ford fokusa" zaleteo u policijsku barikadu i ranio policajca. Drugi policajac je pucao u vozilo koje se tada zaustavilo.

U vozilu je pronađen leš i policajci su najpre mislili da su ubili čoveka ali je forenzičko veštačenje pokazalo da je umro od ubodne rane od noža.

Trapero je rekao da je moguće da su u vozilu bile dve osobe kao i da nije potvrđeno da li je to povezano sa drugim napadima u Španiji juče i danas.

Lokalni mediji izvestili su sinoć da je beli automobil marke ford ;fokus ;udario policajce, a da je zatim zaustavljen tri kilometra dalje kada je policija i otvorila vatru i ubila jednu osobu.

U napadu kombijem na pešake u istorijskom centru Barselone, u ulici La Rambla, prema poslednjem bilansu regionalnih vlasti poginulo je 14, a povređeno više od 100 ljudi.

Posle napada policija je uhapsila dve osobe, izjavio je predsednik katalonske vlade Karles Pućdemon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: