"Bili na godišnjem": Identifikovane prve žrtve napada

Italijan Bruno Gulota (35) i Belgijanka Elke Vanbokrijk (44) prve su identifikovane žrtve napada u Barseloni u kojem je ubijeno 14 ljudi, a ranjeno više od 100.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

13:29

Ilustracija: Tanjug, AP

“Gardijan“ navodi da je Galota u Barseloni bio sa suprugom i dvoje dece na godišnjem odmoru, isto kao i Elke Vanbokrijk koja je bila u društvu supruga i sinova.

Italijanski mediji javljaju da je radio u marketing kompanija “Toms harrdver” (Tom`s Hardware) koja se od njega oprostila preko društvenih mreža.

Čim su u kompaniji čuli za napad zvali su ga na mobilni, ali nije bilo odgovora, a nekoliko sati kasnije javila im se njegova žena Martina i rekla im da je preminuo, piše La republika.

Osim toga, ističe se i da je Galota u trenutku napada nosio petogodišnjeg sina, dok je njegova supruga sa sedmomesečnom bebom hodala uz njega.

Martina je navodno kada je došlo do naleta kombija uspela da zgrabi sina iz suprugovog naručja i tako mu spasla život.

Galota je stradao na licu mesta.

Povređeni su državljani Francuske, Nemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopštila je španska agencija za civilnu zaštitu.

Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: