Terminator Trampu: Da ti pomognem kako protiv nacista

Akcioni heroj i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger uključio se u debatu o nasilju u Šarlotstvilu i poručio Donaldu Trampu šta bi trebalo da radi.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

13:08

Terminator Trampu: Da ti pomognem kako protiv nacista
Foto: Screenshot

Švarceneger u video-poruci, u kojoj se obraća Trampovoj figurici, poručuje da američki predsednik mora da pošalje nedvosmislenu poruku protiv mržnje i rasizma.

Poznati glumac, koji se proslavio između ostalog i ulogom Terminatora, zatim je rekao da će Trampu čak i pomoći u sastavljanju govora.

"Kao predsednik SAD i kao republikanac, odbijam podršku belih suprematista. Zemlja koja je pobedila Hitlerove vojske nije mesto za nacističke zastave. Linkolnova partija neće stajati uz one koji nose ratne zastave propale Konfederacije. Eto vidiš, kažem ti da nije tako teško", kaže Švarceneger malom Trampu.

Zatim je bez uvijanja poručio da neonacistima, belim nacionalistima i neokonfederalistima da su "njihovi heroji gubitnici".

"Verujte mi, ja znam originalne naciste, rođen sam u Austriji 1947. godine, ubrzo nakon Drugog svetskog rata. Odrastao sam okružen ljudima slomljenim od rata, koji su kućama došli puni šrapnela i osećaja krivice, ljudima koje je zavela gubitnička ideologija. Ti duhovi koje idealizujete su proveli ostatak života živeći u sramoti, a sada su u paklu", rekao je Švarceneger.

Švarceneger u poruci navodi da niko nije rođen da mrzi, a da "nikada nije kasno da se napravi izbor i da se napreduje i shvati da su svi ljudi jednaki".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: