Ambasada: Među povređenima i poginulima nema Srba

U napadu u Barseloni među poginulim i povređenim nema srpskih državljana, izjavila je otpravnica poslova ambasade Srbije u Madridu Katarina Milenković.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

07:58

Ambasada: Među povređenima i poginulima nema Srba
Foto: Tanjug, AP

"Jutros sam se čula sa katalonskom policijom i oni kažu da za sada nemaju vesti da među poginulima i povređenima ima Srba", rekla je Milenković.

Navela je da je ambasada u kontaktu sa nadležnim španskim organima.

"Oni još nemaju spisak žrtva, ali su se obavezali da će, kad budu imali kompletne informacije, obavestiti ambasadu", kaže Milenković.

Milenkovićeva je navela da najnoviji podaci španskih organa govore da je u terorističkom napadu u Barseloni povređeno 88 ljudi, od kojih je 16 u teškom stanju, a među povređenima ima stranih državljana.

U najpopularnijoj turističkoj ulici u centru Barselone, La Rambli, u četvrtak po podne beli kombi je velikom brzinom uleteo među pešake, gazeći turiste i stanovnike.

Diplomatski predstavnici Srbije u Španiji angažovani su na prikupljanju podataka posle napada u Barseloni, saopšteno je ranije je iz Ambasade Srbije iz koje su istakli da im se "niko nije obratio da prijavi eventualni nestanak naših državljana".

Među poginulim i povređenim u terorističkom napadu u Barseloni ima državljana iz najmanje 24 zemalje

Povređeni su državljani Francuske, Nemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopštila je španska agencija za civilnu zaštitu.

Opširnije - OVDE.

U napadu kombijem na pešake u istorijskom centru Barselone, u ulici La Rambla, prema poslednjem bilansu regionalnih vlasti poginulo je 13, a povređeno je vi više od 100 ljudi.

Jedan od njih je i turistički vodič Stanko Lekić koji je izbegao smrt u Barseloni pošto se beli kombi kojim su upravljali teroristi zaustavio u kiosku, nekoliko metara od njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: