Svedok terora za B92: "Kombi kosio ljude 30, 40 metara..."

Turistički vodič Stanko Lekić izbegao je smrt u Barseloni, pošto se beli kombi kojim su upravljali teroristi zaustavio u kiosku, nekoliko metara od njega.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

19:05

Svedok terora za B92:
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Vodič agencije Stephany world travel rekao je za B92 da su svi srpski turisti u redu.

“Sve se desilo odjednom... Ja sam bio okrenut leđima, a onda je naišao beli kombi. Mislio sam da dolazi da iznese robu, ali se kretao baš šetalištem. Onda je dodao gas i počeo da ide levo-desno. Kako sam stajao, mene je promašio, otišao na drugu stranu i počeo da gazi ljude. Čuo sam i pucnjavu, ali ne mogu da kažem odakle“, kaže Lekić.

Dodaje i da većina srpskih turista koji su se nalazili u njegovoj grupi u tom trenutku nije bila na mestu tragedije.

“Ranije smo završili razgledanje i razišli smo se. Kombi je išao tu oko 30-40 metara... Mnogo sveta je bilo tu, a kada je skoro došao do mene udario je u kiosk i tu stao. Meni je sve to izgledalo kao da se dešava u sekundi“, naveo je Lekić i istakao da su svi srpski turisti, o kojima je on brinuo u Barseloni u redu.

Dramaturškinja iz Beograda Saša Markuš našla se u Barseloni u četvrtak, kada se dogodio teroristički napad.

Ona za B92 kaže da nije bila u centru grada kada se dogodio incident, ali ističe da nije mogla da izbegne stanje šoka posle objavljivanja vesti o napadu.

“Čuli smo da je bio napad... Šok, panika, izgubljenost, razmišljanje gde su dragi ljudi, kako da pomognemo... Na radiju nije bilo mnogo informacija, govorilo se o tome da postoji jedna žrtva, potom i da ima 10-12 mrtvih...“, kaže Markuš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: