Hronična glad: Kradu životinje iz zoo-vrta da se prehrane?

Vlasti Venecuele istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulia koje su verovatno ukradene kako bi bile pojedene.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

09:51

Hronična glad: Kradu životinje iz zoo-vrta da se prehrane?
Foto: GettyImages

To je još jedan znak gladi u zemlji koja trpi hroničnu nestašicu hrane, javlja Hina.

Policijski zvaničnik je rekao da su dva ogrličasta pekarija, koji su po izgledu slični divljim svinjama, ukradeni tokom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Marakaibou na granici s Kolumbijom.

"Pretpostavljamo da su (ukradeni) s namerom da budu pojedeni", rekao je u utorak novinarima Luis Morales, zvaničnik policije u Zuliji.

Haotično propadanje socijalističkog modela Venecuele stvorilo je hronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i teraju milione da traže hranu gde god mogu, između ostalog i u kantama i kontejnerima za smeće.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Karakasu, prema pojedinim izvorima.

Vlada je porekla da su životinje uginule od gladi rekavši kako se prema njima odnose kao "prema porodici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: