SAD: Ne pregovaramo o smanjenju intenziteta vojnih vežbi

Načelnik Združenog štaba oružanih snaga SAD Džozef Danford kaže da smanjenje intenziteta vojnih vežbi trenutno nije na pregovaračkom stolu sa Severnom Korejom.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.08.2017.

08:11

SAD: Ne pregovaramo o smanjenju intenziteta vojnih vežbi
Foto: GettyImages

Danford je novinarima u Pekingu rekao da preferira mirno rešenje za situaciju u Severnoj Koreji, ali da se niko ne zanosi mišljenjem da će samo ekonomski pritisak na tu zemlju rezultirati denuklearizacijom, prenosi agencija Rojters.

On je izjavio da bi vojno rešenje pretnje severnokorejskog nuklearnog oružja bilo "užasavajuće", ali je dodao da bi dopuštanje Pjongjangu da razvije sposobnost izvodjenja nuklearnog napada na SAD bilo "nezamislivo".

"Američki predsednik Donald Tramp nam je direktno rekao da razvijemo uverljive i izvodljive vojne opcije, i to je upravo ono što radimo", rekao je ;Danford rekao novinarima u glavnom gradu Kine, upitan za komentar o izjavi ;Stiva ;Benona, glavnog, strateškog savetnika američkog predsednika Donalda Trampa.

On se, takođe, osvrnuo na nasilne proteste koji su se proteklog vikenda dogodili u Šarlotsvilu, u Virdžiniji, navodeći da u SAD apsolutno nema mesta za diskriminaciju.

Vrhovni general kineske vojske Fan Ccenglong je, na sastanku sa Danfordom, poručio da daje prednost diplomatiji nad ratom, kao i da vojne mere ne smeju postati opcija na Korejskom poluostrvu i da je dijalog jedini efikasan način za rešavanje tenzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: