Podgoričanin uhapšen zbog ubistva psa

Crnogorska policija je uhapsila Podgoričanina B. S. (45) zbog sumnje da je na Marezi obesio psa, javlja RTCG.

Izvor: B92, RTCG

Četvrtak, 17.08.2017.

07:24

Podgoričanin uhapšen zbog ubistva psa
Foto: Freeimages.com

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njemu se na teret stavlja, krivično delo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

Policija je u kratkom roku rasvetlila ubistvo psa čija je fotografija, obešenog o kanap, objavljena u utorak na društvenim mrežama.

“Osumnjičeno lice je identifikovano i lišeno slobode. Radi se o B.S. (45) iz Podgorice koji će tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa”, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija, odmah po objavljivanju uznemirujuće fotografije obešenog psa, samoinicijativno preduzela operativne mere i brzo identifikovala B.S.

Od njega je uzeta izjava, a pronađen je i leš psa.

“Sumnja se da je B.S. pre tri večeri počinio ovo krivično delo u naselju Mareza. Fotografija obešenog psa obavljena je u utorak. Leš psa je otkriven u mestu Daljam”, saopštila je policija.

“Osumnjičeni B.S. je lišen slobode i biće u zakonskom roku priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično delo”, dodaje se u saopštenju.

U znak protesta zbog ubistva psa, ljubitelji životinja okupili su se u sredu na Marezi tražeći hitno identifikovanje i procesuiranje osobe koja je počinila ovo monstruozno delo, navodi RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: