I dalje gori kod Šibenika, borba s vatrom na dva fronta

Vatrogasne snage sa zemlje i iz vazduha i dalje se bore s vatrom kod Šibenika koja im zadaje sve više problema.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.08.2017.

00:22

I dalje gori kod Šibenika, borba s vatrom na dva fronta
Ilustracija: Thinkstock

Na terenu je 83 vatrogasaca, a situacija je tim gora jer se vatra razdvojila, kazao je večeras za Hinu zapovednik Javne vatrogasne službe Šibenik Volimir Milošević.

"Sada imamo dva vatrena fronta, jedan ide prema Raslini, a drugi prema Zatonu tako da sad branimo oba naselja, a kakav ćemo uspeh imati - videćemo", rekao je Milošević.

Dodao je i da je vatrena linija jako razvučena te da su vazdušne zračne snage i vatrogasci koncentrisani na odbranu objekata.

Protivpožarne vazdušne snage Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz Zemunika kod Zadra ranije danas su upućene na novo požarište Zaton na prostoru Šibenika gde u gašenju učestvuju tri kanadera i tri ertraktora, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Požar je primetio pilot ertraktora dok je bio u izvidjanju, pa je gašenje veoma brzo počelo.

Istovremeno, pilot je uočio i požar na lokaciji Galovac-Gorica u Zadarskoj županiji, kojeg su dva kanadera i jedan ertractor uspeli vrlo brzo da stave pod kontrolu, prenosi Hina.

Zbog loše vidljivosti, tri kanadera, koja su upućena na požarište Svilaja, povučeni su zbog loše vidljivosti i zadimljenosti prostora iznad požarišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: