Šta je ostalo od kineske fabrike u JA posle požara FOTO

Požar koji je zahvatio kinesku Fabriku plastičnih papuča u Jagodin, izazvao je veliku štetu na objektu, mašinama, gotovoj robi i reprodukcijskim materijalima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.08.2017.

08:47

Šta je ostalo od kineske fabrike u JA posle požara FOTO
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

Srušilo se i oko 150 metara krova fabrike, izjavio je komadant Vatrogasno-spasilačke brigade u Jagodini Saša Ignjatović.

"Površina koja je zahvaćena požarom je oko 400 kvadratnih metara, a gorele su proizvodne mašine, magacin sa gotovim proizvodima i repromaterijalom, obrušilo se oko 150 kvadratnih metara krovne konstrukcije", precizirao je Ignjatović.

"Morali smo da intervenišemo i građevinskim mašinama, da bi došli do nekih delova u zgradi koji su goreli", dodao je on.

Zbog izuzetno visoke temperature i velike zadimljenosti bilo je otežano gašenje, a postojala je i velika opasnost za vatrogasce prilikom gašenja požara.

Na sreću, nema povređenih među vatrogascima.
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ
Požar je lokalizovan juče po podne.

"Dogašivanje traje, zbog velike količine materijala koji gori ispod obrušenog dela zgrade i dežurstvo vatrogasace će trajati, dokle bude trebalo", rekao je Ignjatović.

Ignjatović je podsetio da su vatrogasci dojavu o požaru dobili juče oko 13.45 sati, da je požar izbio u objektu bivše Trgovačke kompanije "Morava" koji je sada u zakupu kineskog biznismena i zove se Privredno društvo "Lianh" koje proizvodi plastičnu obuću.

Na intervenciji su bila 22 vatrogasca sa deset vozila, a pored vatrogasaca iz Jagodine, gasili su i vatrogasci iz Ćuprije, Paraćina i Rekovca.
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ
Uzrok će utvrditi nadležne službe, nakon uviđaja, ali šteta je velika, ocenio je Ignjatović.

Kineska fabrika je otvorena 19. marta, na 1.000 kvadratnih metara, objekta bivše "Morave" i u njoj je zaposleno 20 radnika, koji su trenutno na kolektivnom godišnjem odmoru.
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ
.
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: