"Rezerve krvi stabilizovane, nema odlaganja operacija"

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da su rezerve krvi stabilizovane i da nema odlaganja operacija zahvaljujući znatno povećanom odzivu građana.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

13:52

Foto: GettyImages

U saopštenju se navodi da je poziv koji su zaposleni Instituta uputili javnosti dao odličan rezultat u akcijama davanja krvi tokom prethodnih dana, tako da u ovom trenutku nema odlaganja operacija.

Institut ;poziva građane da nastave da daju krv i narednih dana kako bi rezerva krvi bila optimalna i svi pacijenti kojima je potrebna transfuzija bili pravovremeno zbrinuti.

Građani krv mogu da daju u Institutu za transfuziju krvi Srbije od sedam do 19 časova, subotom od osam do 15 časova, u Urgentnom centru od devet ;do 16 časova, osim nedeljeom, kao i ekipama Instituta na terenu u Beogradu i centralnom regionu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: