Janković: Odluku o DS doneli pre emisije na N1

Bivši zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je PSG odluku o prekidu saradnje sa DS doneo dan pre emisije na N1 u kojoj je gostovao Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

13:05

Janković: Odluku o DS doneli pre emisije na N1
Foto: Tanjug

Lider DS Dragan Šutanovac je u sredu gostovao na N1, nakon čega je Pokret slobodnih građana saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog poteza Šutanovca koji je “javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

Međutim, Janković je na Tviteru napisao da je odluku o tome Predsedništvo pokreta donelo dan pre toga, posle sednice u proširenom sastavu.

Šutanovac je na N1 najavio da bi moglo da se desi da zajedno sa beogradskim izborima bude održan i referendum o izmeni Ustava Srbije.

Međutim, očigledno je za odluku Jankovićevog pokreta ključan bio njegov intervju za Fonet u kom je rekao da će DS napraviti pravni predlog neophodnih ustavnih promena, koji će, između ostalog, poslati i predsedniku Aleksandru Vučiću.

PSG je u svom saopštenju ocenio da bi takav potez bio učestvovanje u "simulaciji demokratije".

Janković je prethodnih dana na Tviteru nagovestio da ima nesuglasica sa demokratama, čak se jedan tvit odnosio i direktno na Šutanovca, kome je Janković zbog priče o Ustavu poručio da "dobija ostav".

Na drugoj strani, Šutanovac je za N1 rekao da ne postoje trzavice.

"Nema nikakvih problema između mene i Saše Jankovića. Ja sam i u lično dobrim odnosima sa njim. Ne postoje disonantni tonovi", rekao je Šutanovac.

Ubrzo nakon PSG, oglasio se i blizak saradnik još jednog bivšeg predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, koji je poručio da "buduća politička organizacija Vuka Jeremića" neće sarađivati sa strankama koje sarađuju sa aktuelnim režimom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: