Nemačka podigla optužnicu protiv Švajcarca zbog špijunaže

Nemačke vlasti podigle su optužnicu protiv švajcarskog državljanina zbog sumnje da je špijunirao nemačke poreske istražitelje, saopšteno je danas.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

15:37

Nemačka podigla optužnicu protiv Švajcarca zbog špijunaže
Foto: GettyImages

Nemačke savezne vlasti su navele da je 54-godišnji muškarac, identifikovan kao Danijel M., bio agent švajcarske obaveštajne službe.

U saopštenju je navedeno da je Danijel M. bio plaćen da pribavi podatke o poreskim službenicima u nemačkoj pokrajini Severna Rajna – Vestfalija u periodu od jula 2011. do februara 2015. godine.

Regionalne vlasti te pokrajine došle su do disketa sa ukradenim ličnim podacima o nemačkim klijentima švajcarskih banaka koji izbegavaju plaćanje poreza.

Švajcarska je izrazila nezadovoljstvo zbog odluke suseda.

Danijel M. uhapšen je u aprilu u Frankfurtu, nakon čega je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je u vezi sa tim hapšenjem pozvalo na razgovor ambasadora Švajcarske u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: