Počelo ponovno suđenje Oliveru Ivanoviću

Prvi dan ponovljenog suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću počeo je ispitivanjem svedoka tužilaštva Ise Mustafe (55) iz Kosovske Mitrovice

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

14:54

Počelo ponovno suđenje Oliveru Ivanoviću

Mustafa je ostao pri svim svojim iskazima sa prethodnog suđenja.

Sud je ukinuo prvostepenu presudu kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora i proces vratio na početak.

Novo suđenje odnosiće se samo na jednu tačku optužbe vezanu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u aprilu 1999. godine. Pred ulazak u sudnicu Ivanović, koji se brani sa slobode, izjavio je da je optimista i da se nada pravnoj, a ne političkoj presudi.

Advokat Nebojša Vlajić je na pauzi rekao da je odbrana očekivala da suđenje bude efikasnije i da traje kraće nego što je bilo prethodno, ali da vidi da se ipak vodi na isti način i da će možda trajati i duže.

"Mislim da se sve ovo mora ubrzati i da ovaj postupak mora da bude znatno ekspeditivniji, međutim to ne zavisi od nas, jer smo mi danas u rukama javnog tužioca koji misli da ima sve vreme ovoga sveta", rekao je Vlajić.

Komentarišući odbijanje zahteva odbrane da određeni pojedinci ne budu smatrani kao oštećena lica, Vlajić je rekao da je to odluka suda na koju će "uložiti žalbu, ne posebnu, nego žalbu na presudu".

"To nešto puno u ovom postupku neće promeniti, ali mi smo želeli da imamo čistu situaciju da znamo tačno ko je oštećen. Veće smatra drugačije od nas. Videćemo šta će reći drugostepeni sud koji je i do sada pokazao da ima različito mišljenje od prvostepenog, pa je njihove odluke ukidao", rekao je Vlajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: