"Tito? 500 dana sam bio u zatvoru zbog tog zlikovca"

Ploča s imenom Trga maršala Tita našla se u sredu u zagrebačkom kafiću u neposrednoj blizini Trga u kojem je vlasnik ponudio foto-reporteru da je snimi.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

18:36

Ilustracija: Tanjug

Vlasnik kafića Neven Brajković, prema vlastitom priznanju, skinuo je ploču u utorak oko 16 sati s istočne strane trga.

Policija nije imala dojava, niti je postupala u smislu da je neka od ploča nestala, odgovorili su iz Službe za odnose s javnošću zagrebačke policije, uz napomenu da će uputiti patrolu da utvrdi stanje stvari i preduzme potrebne mere.

Na pitanje policiji kako će tretirati navedeni slučaj, Hina nije dobila odgovor.

Međutim, vlasnik kafića je pozirao foto-reporteru Hine s pločom trga u rukama i pismom na kojem piše da je 1988./1989. proveo 500 dana u zatvoru u ime "ovog zlikovca i njegovih sledbenika".

Inicijativa građana Krug za Trg, koja deluje deset godina, svake godine ponavlja zahteve Gradskoj skupštini da promeni ime trga.

Poslednjih meseci u javnosti su jačale napetosti uz raspravu o promeni imena trga. Jedna je ploča istog trga skinuta krajem juna i našla se na stranici nekih političkih novinara na Fejsbuku.

Odbor za imenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba doneo je odluku o promeni imena Trga maršala Tita 21. jula, što treba da potvrdi Gradska skupština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: