Sunčano i toplo, do 34 stepena, mogući pljuskovi

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo s maksimalnom dnevnom temperaturom od 29 do 34 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

01:00

Sunčano i toplo, do 34 stepena, mogući pljuskovi
Getty Images

Kako se navodi, posle podne mogući su razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi na jugu i istoku zemlje.

U Beogradu se očekuje sunčano i toplo vreme, uz slab severozapadni vetar i najvišu dnevnu temperaturu od oko 31 stepena.

Prema najavama, vreme će do subote biti sunčano uz porast temperature, koja će u petak i subotu biti iznad proseka za ovo doba godine. U četvrtak su na istoku i jugu Srbije mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U noći između subote i nedelje očekuje se kiša praćena pljuskovima i grmljavinom. Oblačno vreme i kiša zadržaće se do narednog utorka.

Sutra se očekuju relativno povoljne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika, izuzev srčanih, kojima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i glavobolje. Zbog povišenih vrednosti UV indeksa, neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: