Pajtić: Žalim zbog DS i Jankovića, ali nije imao izbora

Bivši predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da žali zbog prekida saradnje DS i Pokreta slobodnih građana, ali i da lider PGS Saša Janković nije imao izbora.

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

18:16

Pajtić: Žalim zbog DS i Jankovića, ali nije imao izbora
Foto: Tanjug

"Kao član DS žalim zbog prekida saradnje sa PSG. Međutim, Janković nije imao izbora. Saradnja sa Vučićem po pitanju Ustava jednako je koalicija sa Aleksandrom Vučićem", napisao je Pajtić na Tviteru

PGS je saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac "javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava".

DS je saopštila da nema nameru da vodi debatu u medijima ni sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa Jankovićem.

DS je dodala da je bezuslovno podržala Jankovića na predsedničkim izborima verujući da dele iste vrednosti, a da on današnjim saopštenjem o prekidu saradnje zbunjuje građane i šteti celoj opoziciji pred izbore u Beogradu.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ranije je rekao da će DS dostaviti svoj predlog ustavnih promena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a stranka je saopštila da se promene odnose na pravosuđe i ni na šta drugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: