Ministarstvo rada demantovalo "Danas": "Cvejić nije notar"

Ministarstvo rada demantovalo je navode lista “Danas“ da novoimenovani državni sekretar tog ministarstva Srbislav Cvejić obavlja i funkciju javnog beležnika.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

17:52

Ministarstvo rada demantovalo

Kako navode, Cvejić jeste imenovan kao službenik države, ali da od trenutka stupanja na mesto državnog sekretara on ne obavlja javnobeležničke poslove, niti je državni sekretar sa platom notara, kako je u tekstu beogradskog lista navedeno.

“Činjenice dokazuju da je Srbislav Cvejić u zakonskom roku, istovremeno kada je izabran na funkciju državnog sekretara, u skladu sa zakonom odredio javnobeležničkog pomoćnika u svojoj kancelariji, da do prestanka mandata u Ministarstvu obavlja poslove umesto njega. O tome je obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije i zatražio autentično tumačenje o eventualnom postojanju sukoba interesa“, navode iz Ministarstva rada.

Osim toga, oni navode i da je Agencija za borbu protiv korupcije u svom dopisu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Srbislavu Cvejiću potvrdila.

“Tačno je da Srbislav Cvejić nije lično odgovarao na pozive koji su mu upućeni – i nije ni mogao da odgovori - jer je dnevni list Danas pozive kako u tekstu i navodi uputio kancelariji u kojoj on više ne obavlja posao javnog beležnika. Dnevni list Danas je dobio odgovor na postavljenja pitanja od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gde se Srbislav Cvejić nalazi na funkciji državnog sekretara“, ističu iz Ministarstva rada.

U saopštenju se navodi i da je Cvejić bio javni beležnik od 2014. godine, kao i da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu rada na sednici Vlade 13. jula.

Novoimenovani državni sekretar Ministarstva za rad Srbislav Cvejić istovremeno obavlja i funkciju javnog beležnika, objavio je ranije "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: