I Jeremić okreće leđa DS-u: "Samo sa pravom opozicijom"

Demokratska stranka izgleda neće moći da računa na saradnju sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem na predstojećim beogradskim izborima.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

16:10

I Jeremić okreće leđa DS-u:
Foto: Tanjug

Nakon što je Pokret slobodnih građana objavio da obustavlja planove o saradnji sa DS, zbog najave lidera demokrata Dragan Šutanovca da će pregovarati sa Aleksandrom Vučićem o ustavnim promenama, slična poruka je stigla i od bliskih saradnika Jeremića, koji još nije formirao svoj politički pokret.

Programski direktor Jeremićeve organizacije CIRSD i njegov bliski saradnik Nikola Jovanović naveo je da "buduća organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa onim pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom".

On je rekao da u "današnjem totalitarnom režim koji vlada u Srbiji" ne postoje uslovi za civilizovani dijalog o ustavnim reformama.

“Ukoliko režim iskreno želi dijalog sa opozicijom, treba da vrati normalnost u politički život i pozove pre svega na dijalog o fer i pravednim izbornim uslova”, rekao je Jovanović.

On je ponovio apel da je potrebno jedinstvo prave opozicije na beogradskim izborima, "one opozicije koja neće sarađivati sa režimom pod ovakvim okolnostima i koja će pobedom otvoriti vrata jednoj normalnoj, boljoj i prosperitetnijoj Srbiji".

“Ako se režim ne uzdrma na izborima u Beogradu, neće biti prilike za civilizovani dijalog I demokratsko odlučivanje po bilo kojoj temi u narednim godinama”, rekao je Jovanović.

Šutanovac je pre nekoliko dana u intervjuu za Fonet najavio da će DS uobličiti predlog promena Ustava Srbije i poslati ga predsedniku Srbije i predsednici Skupštine, Vladi i ministrima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: