Vulin: Još hiljadu profesionalaca u Vojsci Srbije

Ove godine je, do danas, u Vojsku Srbije primljeno 820 profesionalnih vojnika a do kraja godine će 968 profesionalnih vojnika zauzeti svoje mesto u redovima VS.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.08.2017.

14:16

Vulin: Još hiljadu profesionalaca u Vojsci Srbije
Foto: Tanjug

To je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pored njih, još 46 oficira će preuzeti svoje komandne dužnosti do kraja godine i na taj način dodatno ojačati redove naše vojske, rekao je on tokom obilaska Centra za obuku logistike u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, na taj način se rešava jedan od glavnih problema Vojske Srbije - popuna pripadnicima, kako bi naša vojska mogla da ispuni sve svoje zadatke, da se ponaša odgovorno i u skladu sa zakonima, kao i u skladu sa očekivanjima naše zemlje.

"Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant će učiniti sve da se materijalni položaj popravlja i da se vrši odgovarajuća popuna. Možete biti sigurni da, dok je vojska ovakva, naš svakodnevni život i uopšte naš način života biće sačuvani i bezbedni", kaže Vulin.

Vojska Srbije će nastaviti da sprovodi svoje ustavne obaveze, a Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant su tu da omoguće nesmetano funkcionisanje, da omoguće da se izvrši popuna naših jedinica i da, u skladu sa potrebama, možemo da odgovorimo na svaki zadatak, naglasio je Vulin.

Vulin je ukazao da Ministarstvo odbrane uvek nastoji da sa lokalnom samoupravom ima najbolje moguće odnose, a tako i jeste, jer je to važno za život građana Kraljeva, kao i za svakodnevni život pripadnika vojske.

"Trideset godina nije izgrađen ni jedan vojni stan u Kraljevu i mislim da je vreme da se to promeni. Ministarstvo odbrane je svakako spremno da učestvuje u tome, a siguran sam da lokalna samouprava prepoznaje potrebu da pomogne svojim sugrađanima koji su pripadnici Vojske Srbije", kaže Vulin.

Za poligon “Beranovac“, gde se često održavaju auto trke, moto trke i biciklističke trke možemo da kažemo da je i on jedan važan deo infrastrukture koji je bitan i za grad Kraljevo,.

Razgovarali smo i o aerodromu, o potrebi njegovog završetka i ja sam siguran da će resorno ministarstvo u saradnji sa Vojskom Srbije vrlo brzo izaći sa konkretnim predlogom onoga što zaista možemo da uradimo - naglasio je ministar Vulin.

Tokom posete garnizonu Kraljevo, ministar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku general-potpukovika DJokice Petrovića, obišao je pripadnike Centra za obuku logistike Komande za obuku u kasarni „Ribnica“, gde ih je zamenik komandanta tog cetra potpukovnik Milan Terzić informisao o težišnim zadacima i stanju u jednici.

Ministar Vulin prisustvovao je i praktičnoj obuci u upravljanju motornim vozilima kadeta 139. klase Vojne akademije na autodromu ''Beranovac''.

U kasarni „Ribnica“ ministar Vulin sastao se i sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem i načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem.

Simović je, nakon susreta, izrazio zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, koji su na teritoriji tog okruga bili uvek tu sa svojim narodom, kad god je to zatrebalo u slučaju elementarnih nepogoda, ukazujući, takođe, na strateški značaj razvoja aerodroma „Lađevci“ za taj okrug.

Zamenica gradonačelnika Kraljeva, Marica Mijailović istakla je da su današnji razgovori predstavnika tog grada sa ministrom Vulinom bili izuzetno korisni i plodonosni i odnosili su se na teme koje su strateške za razvoj grada Kraljeva, među kojima su aerodrom „Lađevci“, Dom vojske u tom gradu, stanogradnja za pripadnike Vojske Srbije, kao i autodrom „Beranovac“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: