Ivić: Moguć dogovor o zajedničkom kandidatu

Sanda Rašković Ivić, šef poslaničke grupe NS - Pokret za spas Srbije, veruje da je moguće postići dogovor opozicije oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.08.2017.

11:05

Ivić: Moguć dogovor o zajedničkom kandidatu
screenshot

Ona je u izjavi za današnju "Politiku" rekla da bi taj kandidat, uz dobar tim, zaustavio, kako kaže, "naprednjačko-vučićevski cunami uništavanja ne samo Srbije nego i Beograda".

"Sve što je prava opozicija, a prava opozicija ne sarađuje sa vlašću, niti koketira sa njom na bilo kojem nivou, treba da se angažuje i da zajedno izađe na beogradske izbore jer je pobeda u Beogradu veoma važna", smatra ona.

Rašković Ivić kaže da pre svega želi da se angažuje na zajedništvu opozicije, a "lako ćemo za to hoću li se ja priključiti nekome, ili ću samostalno delovati".

Na konstataciju da, kao i većina opozicionara, oštro kritikuje poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu, ona kaže:

"Način na koji Vučić poziva na dijalog i trenutak u kojem to čini jesu besmisleni. Naš predsednik države imao je pet godina da započne taj dijalog. Trebalo je otvoriti javnu debatu pre potpisivanja Briselskog sporazuma, a on sada zove opoziciju, koju prezire i vređa na dnevnoj bazi, samo da bi opravdao svoju lošu politiku prema KiM, koja defakto vodi ka njegovom gubitku."

Prema njenim rečima, jedino što bi imalo smisla jeste da predsednik preko Maje Gojković inicira sednicu parlamenta gde će on da iznese svoju platformu i da čuje mišljenje parlamentarnih stranaka.

Dodaje da bi, kad bi bila u Vučićevoj poziciji, pokazala više strpljenja za rešavanje pitanja KiM.

"Pod strpljenjem podrazumevam opciju koju ja zastupam, a to je takozvani zamrznuti konflikt", rekla je ona, navodeći kao primer Kipar.

Ona kao "čist spin" vidi informacije koje su se pojavile u medijima da se za taj zamrznuti konflikt zalažu SAD, EU i Rusije i da pritiskaju Vučića da odustane od dijaloga.

"Priča o dijalogu nije izašla iz glave predsednika Vučića, budući da se u diplomatskim krugovima već duže vreme priča da treba napraviti određeni pomak u vezi sa KiM i da to pitanje treba rešiti", rekla je Rašković Ivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: