Srbi teško povređeni na grčkoj plaži, lečenje 15.000€

Tri člana porodice Davidović iz Sopota teže su povređena u eksploziji plinske boce tokom kampovanja u grčkoj Sitoniji, a dodatni problem su troškovi lečenja.

Izvor: Blic

Utorak, 15.08.2017.

10:24

Srbi teško povređeni na grčkoj plaži, lečenje 15.000€
Ilustracija: Thinkstock

“Blic” navodi da je veliki problem nastao jer povređeni Srbi nemaju dovoljno novca da plate troškove lečenja u solunskoj bolnici, koji iznose 15.000€ za 20 dana.

Šestočlana porodica Davidović nalazila se u kampu na grčkoj plaži Kavuorotripes, a od eksplozije plinske boce 29. jula teže su povređena tri člana - Milan, njegova supruga Lidija i sin Miloš.

Ostalo troje dece je prošlo bez povreda i oni su u međuvremenu vraćeni u Srbiju.

Članovi porodice koji su povređeni nakon pružene prve pomoći moraju da se vrate u Srbiju, gde će nastaviti lečenje. Oni bi ovih dana trebalo da budu otpušteni iz bolnice, ali pre toga moraju da plate troškove lečenja, koji iznose 15.000 evra za 20 dana, koliko su njih troje proveli u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema svemu sudeći, ova porodica nije imala plaćeno putno zdravstveno osiguranje, koje bi im pokrilo troškove lečenja.

"Blicu" je u Ministarstvu zdravlja rečeno da se ulažu maksimalni napori da se navedenoj porodici pomogne i omogući nastavak lečenja u Srbiji.

"Usled složenosti situacije sa zdravstvenim osiguranjem, a u saradnji sa Fondom za SOVO VS (deo porodice su osiguranici ovog fonda, a deo RFZO) radi se na prevazilaženju i ovog problema. Porodica Davidović, svakako, neće ostati bez pomoći u svemu što ih je zadesilo", kažu za "Blic" u Ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: