Prvi čovek Niša izviždan na Nišvilu: "Ne vole političare"

Dodela priznanja za “počasnu Nišlijku” čuvenoj saksofonistkinji Kendi Dalfer protekla je uz zvižduke gradonačelniku Darku Bulatoviću, pišu “Južne vesti”:

Izvor: B92

Utorak, 15.08.2017.

13:02

Prvi čovek Niša izviždan na Nišvilu:
Ilustracija: Thinkstock

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer je, na inicijativu rukovodstva “Nišvila”, a nakon što je to nedavno usvojila Skupština grada, postala počasna građanka Niša.

Pred početak njenog nastupa na festivalu organizatori su pozvali gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da izađe na scenu i uruči joj povelju.

Međutim, kako navode, već na pomen gradonačelnika publika je počela glasno da negoduje i zviždi. Bulatović je i pored toga izašao, uručio priznanje poznatoj saksofonistkinji i bez reči napustio binu.

Kendi Dalfer se kratko zahvalila građanima Niša za to što su odlučili da bude "počasna Nišlijka".

Niški portal navodi da gradonačelnik Darko Bulatović nije bio dostupan za komentar na glasno negodovanje publike kada je izašao na binu, ali su u kabinetu kazali da će ujutru biti dostupan.

Prema nepotvrđenim informacijama, pišu “Južne vesti”, direktor festivala Ivan Blagojević je nakon što su zvižduci publike počeli predložio gradonačelniku da ne izlazi na scenu. S obzirom na to da je Kendi Dalfer za počasnu građanku Niša proglasila Skupština Grada, direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je bilo logično da joj plaketu dodele gradonačelnik ili predsednik Skupštine Grada.

Međutim, on kaže da “očigledno publici političari nisu omiljeni”, jer je Bulatović izviždan kada je izašao na scenu.

“Nažalost, to je suština i džeza kao vrste slobode, ali svako se nosi sa tim, tako da mislim da je gradonačelnik izdržao to kako je izdržao, a svojim ličnim angažovanjem pomogao je da mi prepolovimo naš gubitak nastao zbog Naftne industrije Srbije”, naveo je Blagojević.

Blagojević se nada da će gradonačelnik pomoći festivalu i naredne godine, jer je, dodaje, "to potrebno Nišu, ne samo Nišvilu", a pre svega misli na “elementarnu infrastrukturu, kanalizaciju, vodu, struju”.

Pretposlednje veće "Nišvil" džez festivala završeno je u nedelju, a program će biti nastavljen u petak 18. avgusta, kada bi trebalo da nastupi Darko Rundek sa svojim orkestrom “Apocalypso Now” i “Very Nais bend” sa Ivanom Kurtićem.

U subotu nije bilo koncerata zbog nevremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: