Suspendovan načelnik bolnice u kojoj je umrlo 60 dece

Vlasti severne indijske države Utar Pradeš suspendovale su načelnika bolnice u kojoj je umrlo najmanje 60 dece.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.08.2017.

12:48

Suspendovan načelnik bolnice u kojoj je umrlo 60 dece
Foto: GettyImages

Osim toga, federalni ministar zdravlja najavio je mere protiv onih koji su za to odgovorni.

Vlada Utar Pradeša je suspendovala Radživa Misru, načelnika državne bolnice "BRD medikal koledž", naloživši istragu o ugovorima za nabavku kiseonika, javlja Rojters.

Mediji navode da je smrt dece, među kojom su bile 34 bebe, delom izazvana nestašicom kiseonika pošto je jedan privatni dobavljač povukao svoju opremu zbog toga što bolnica nije plaćala račune.

Međutim, predstavnici bolnice porekli su te navode, tvrdeći da je bio pronađen alternativni izvor snabdevanja kiseonikom, kao i da su mnogi od smrtnih slučajeva prouzrokovani encefalitisom i problemima prilikom porođaja, čiju prirodu nisu naveli.

Dž. P. Nada, ministar zdravlja u kabinetu indijskog premijera Narendre Modija, danas je posetio bolnicu u gradu Gorakpuru, smeštenom 800 kilometara istočno od Nju Delhija.

Prethodno, u intervjuu za informativni televizijski kanal NDTV, Nada je najavio pokretanje strogih mera protiv krivaca za smrt dece, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: