Vučić: Ne idemo u Guču, Mekalisteru žao

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ipak neće otići danas u Guču sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

16:49

Vučić: Ne idemo u Guču, Mekalisteru žao
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Mekalister je izrazio žaljenje što ne može da poseti Sabor trubača.

"Razmišljao sam, ali verovatno nećemo ići u Guču. Imaćemo radnu večeru, neki drugi put naći ćemo više vremena za zabavu. Oni koji su planirali da od toga prave lep događaj, neka ostave za sledeći put", rekao je Vučić nakon sastanka sa Mekalisterom.

Nadovezujući se na Mekalisterove reči da je prethodnih dana pročitao nekoliko knjiga o istoriji Srbije, predsednik Vučić je rekao da je i sam iskoristio dane kada je bilo manje ljudi u gradu i manji pritisak na poslu za čitanje knjiga, te da je pročitao više knjiga u poslednjih osam dana nego u prethodnih šest meseci.

Pročitao je, kaže, dve knjige u vezi sa britanskim uticajem na "kosovski vilajet" od 1878. do 1912. godine, kao i knjigu o spoljnoj politici Jugoslavije 1934-1939, o dinastiji Obrenovića... "Izgleda da smo obojica spremni da radimo malo više, a ne samo da odmaramo. A, kad bude bolje vreme, ići ćemo i u Guču", rekao je Vučić.

Mekalister je izrazio žaljenje što ne može danas da poseti festival trube u Guči.

On je kazao da je pre nedelju dana bio u Keniji, da posmatra predsedničke i parlamentarne izbore, i da je vreme bilo loše, te da se to vreme sada preselilo u Srbiju.

"Sećam se 2014, kada sam prvi put došao u Beograd i čuo za Guču... Ssteta što ne mogu ovog puta da posetim festival, ali sledeće godine on će se ponovo održati i nadam se da će iduće godine vreme biti bolje", kazao je Mekalister.

Rekao je da se raduje nastavku razgovora sa predsednikom Srbije Vučićem, dodavši da je ovde da sluša i vidi šta se radi, kako bi znao kada se razgovara u Briselu o čemu se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: