Građani izglasali: BG dobija Bulevar heroja sa Košara

Glasanje za ime bulevara koji spaja Most na Adi sa Tošinim bunarom je završeno, a Beograđani su odlučili da se ta saobraćajnica nazove po herojima sa Košara.

Izvor: Beta

Petak, 11.08.2017.

09:27

Građani izglasali: BG dobija Bulevar heroja sa Košara
Foto: Thinkstock

To je saopštio gradonačelnik Siniša Mali, navodeći da mu je veoma drago što se na taj način čuva uspomena na velike junake.

Glasanje je, kaže gradonačelnik, trajalo nekoliko nedelja, bilo je raznih opcija i svima je data mogućnost da iznesu svoje ideje, a građani Beograda su doneli odluku da to bude - Bulevar heroja sa Košara.

Ovo nije prvi put da Beograđani odlučuju. Prethodno su glasali za boju autobusa za gradski prevoz, ali i kako će da izgledaju info-table koje su postavljene u centru grada.

Mali ističe da je zapravo cilj transparentna gradska uprava, koja uključuje građane u sve odluke.

"Naredne nedelje ćemo predstaviti jedan veliki portal na kome smo vredno radili nekoliko meseci. Preko tog portala građani će moći da se uključe u sve projekte, moći će da glasaju, radićemo ankete, da vidimo da li neke stvari radimo dobro, da li neke stvari radimo loše, šta treba da popravimo", rekao je Mali.

Cilj je da se napravi dvosmerna komunikacija, da se čuje šta građani imaju da kažu, jer je svima u interesu bolji i lepši Beograd.

"Ovo je način da ga zajedno i stvaramo", istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, važno mu je i da građani učestvuju u odlučivanju o tome na koji način i u koje projekte Grad Beograd treba da ulaže novac, a u vezi sa tim već se radi na predlogu da se deo sredstava iz budžeta opredeli za projekte koji su građanima najvažniji.

U ovom trenutku se ne zna koliko će novca biti opredeljeno za takve projekte, jer se još radi na predlogu, ali je po najavi gradonačelnika, sigurno da će o tome na jesen razgovarati direktno sa građanima i njihovim predstavnicima u opštinama.

"Pitaćemo Beograđane u koje bi projekte želeli da investiraju novac. Kako budemo imali više novca, tako ćemo sve više građana uključivati. Zajedno ćemo ispratiti sve od početka do kraja", rekao je Mali.

Kaže da je to pravi način da se pokaže transparentost i koliko gradska uprava zajedno sa građanima želi da menja stvari, navodeći da će to biti velika promena po ugledu na Pariz. Srpska radikalna stranka izrazila je zadovoljstvo što je prihvaćena njihova inicijativa da novoizgrađeni ;bulevar koji spaja Most na Adi i Ulicu Tošin bunar dobije naziv po herojima sa Košara.

"Herojimа sа Košаrа, ;nаžаlost do sаdа nije posvećenа potrebnа pаžnjа nаdležnih orgаnа, pа se nаdаmo dа će ovаj korаk biti sаmo prvi u iskаzivаnju poštovаnjа i zаhvаlnosti srpskim ;herojimа", navodi se u saopštenju SRS.

Oni dodaju da je veliki odziv građana i prikupljenih potpisа potvrdа dа "srpski rаdikаli uvek isprаvno procene štа je interes i željа grаđаnа".

Grаdski odbor Srpske rаdikаlne strаnke Beogrаd vodio je kаmpаnju prikupljаnjа potpisа grаđаnа da novi bulevar dobije naziv Bulevar heroja sa Košara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: