Ogromni olujni oblak iz Italije ide ka istoku VIDEO/FOTO

Nad Italijom se razvila ogromna olujna superćelija, javlja Istramet. Olujni oblak se, kako je i najavljeno, kreće ka istoku i stigao je do Istre.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2017.

15:27

Ogromni olujni oblak iz Italije ide ka istoku VIDEO/FOTO
Screenshot

Ogromni olujni oblak praćen velikim brojem munja razvio se nad severnom Italijom i došao do Istre. Rovinj su prekrili tamni oblaci, a vetar snažno duva. Oblaci su prekrili i Poreč, Stari Červar, Novigrad... "Shelf iz Poreča zaista izgleda zastrašujuće!", piše Istramet.

Kako javlja Istramet, oluja je već stigla na more kod Istre, a vreme će najopasnije biti na području Tršćanskog zaliva i severozapada Istre. Ipak, nevreme sa grmljavinom preti i Kvarneru. Zagrebački portal "Indeks" podseća da je Istru nedavno nakon nezapamćenog tropskog talasa, koji su u Italiji prozvali Luciferom, poharalo olujno nevreme. Vetar je rušio stabla i nosio krovove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: