Novi autobus stigao, ali agonija putnika nije gotova FOTO

Grupa od 80 putnika više od 24 sata putuje na ostrvo Evija. Satima su noćas stajali u Vranju zbog kvara autobusa, a potom su u Grčkoj čekali novi autobus.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2017.

10:49

Novi autobus stigao, ali agonija putnika nije gotova FOTO
Foto: Ðurða Todoroviæ

Goran Stevanović, jedan od putnika, naveo je za B92.net da je drugi autobus iz Beograda stigao i da nastavljaju put ka ostrvu.

Kako kaže: “Šest-sedam sati su proveli u Vranju, a negde oko tri sata posle ponoći su svoj put nastavili“.

Međutim, nakon prelaska makedonsko-grčke granice zaustavili su se na još jednoj pumpi, gde su takođe proveli oko šest sati.

Novi autobus su dočekali, ali agonija putnika još nije gotova. Naime, poslednji trajekt do ostrva Evija polazi u 18 sati, a s obzirom na to da putnici pred sobom imaju još oko 300 kilometara puta, pitanje je da li će stići na vreme ili ih očekuje još jedna neizvesna noć.
Foto: Ðurða Todoroviæ
Stevanović je ranije za B92.net rekao da agencija preko koje putuju nije ponudila nikakav smeštaj u Vranju, u kojem su boravili više sati.

“Kao izbeglice smo ležali na livadi“, rekao je on.

Tvrdi i da je autobus bio neispravan od početka, a naveo je i da se vozilo više puta zaustavljalo, da klima-uređaj nije radio, kao i da se u kabini pojavio dim.

Grupa putnika iz Srbije krenula je juče u 11 sati iz Beograda na grčko ostrvo Evija. Oko 18 časova su se zaustavili na pumpi na ulazu u Vranje.
Foto: Ðurða Todoroviæ
Redakcija B92 je nakon više pokušaja dobila reakciju nadležnih u agenciji "Lui travel", preko koje su putnici i uplatili putovanje.

Kako su naveli, oni se izvinjavaju zbog "nepredviđenih i vanrednih okolnosti, koje nisu mogle da budu prevenirane", a dodaju i da su odmah reagovali na kvar autobusa. Opširnije u posebnoj vesti.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), izjavio je povodom ovog slučaja da takve "situacije nisu tako česte, dešavaju se i na nesreću putnika one nisu prijatne". On je dodao da će "kompletna priča od početka do kraja biti proverena". Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: