"Bog je dao ovlašćenje Trampu da ubije Kim Džong Una"

Sveštenik iz Teksasa Robert Džefris izjavio je da predsednik SAD ima "moralno ovlašćenje za ubistvo severnokorejskog vođe Kim Džong Una", piše "Vašington post".

Izvor: B92, index.hr

Sreda, 09.08.2017.

15:45

Foto: Gettyimages

"Što se tiče borbe protiv onih koji čine zlo, Biblija nam jasno kaže: Bog je dao vladarima moć da koriste sva potrebna sredstva - uključujući rat - da zaustave zlo. U slučaju Severne Koreje, Bog je dao Donaldu Trampu da ubije Kim Džong Una, izjavio je Džefris.

Sveštenik je rekao i da se osećao "primoranim" da objavi svoju izjavu nakon što je Tramp zapretio da će Severnu Koreju "dočekati vatra i bes kakve svet još nije video".
"Biblija daje vladi ovlašćenje da učini što god je potrebno, uključujući atentat, smrtnu kaznu ili teške kazne za one koji čine zlo, poput Kim Džong Una", rekao je.

Kontroverzni sveštenik je tokom jedne propovedi u Vašingtonu rekao da je "prvi korak u ponovnoj izgradnji nacije bila gradnja zida oko Jerusalima za zaštitu njegovih građana": "Znate, Bog nije protiv gradnje zidova". Time se složio s Trampovim planom za gradnju zida na granici s Meksikom.

Ovaj sveštenik je poznat po tome što je optužio bivšeg američkog predsedkia Baraka Obamu da je "stvorio uslove za dolazak antihrista" i nazvao je mormone kultom. Rekao je da je svestan da bi njegovi komentari o Severnoj Koreji mogli da budu ocenjeni kao kontroverzni, ali za to optužuje "one koji nisu dovoljno upućeni u Bibliju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: