Veliki deo Srbije u crvenom – ni noću neće moći da se diše

Republički hidrometeorološki zavod je izdao crveni meteo-alarm za veći deo Srbije, a van te zone su samo Vojvodina, Beograd i istočna Srbija.

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

11:22

Veliki deo Srbije u crvenom – ni noću neće moći da se diše
Tanjug

U tim delovima zemlje je na snazi narandžasti meteo-alarm, koji znači da je vreme opasno, dok se u slučaju crvenog radi o "vrlo opasnom vremenu".

Za teritoriju Banata je izdat i žuti meteo-alarm, koji se odnosi na pojačan vetar, a u ostalim "narandžastim" delovima opasnost je u vezi sa visokom temperaturom vazduha.

RHMZ je takođe upozorio da će u Srbiji do petka biti vrlo toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni Celzijusovih, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: