Beli ministrima odbrane: Domovina se brani lepotom...

Bivši predsednički kandidat poručio je, kako kaže, "ministrima odbrane" strofu iz čuvene pesme Ljubivoja Ršumovića "Domovina se brani lepotom".

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

17:22

Beli ministrima odbrane: Domovina se brani lepotom...
Foto: YouTube Screenshot

"Domovina se brani lepotom i ČAŠĆU i ZNANJEM, domovina se brani životom i lepim VASPITANJEM. Veliki pozdrav za ministre odbrane“, naveo je Beli na Tviteru.

Osim toga, u novom tvitu je dodao: "Molio bih ako je neko u prilici, neka im pojasni značenje ovih čudnih naglašenih reči“.

Luka Maksimović, tj. Ljubiša Preletačević Beli, na predsedničkim izborima održanim u aprilu ove godine bio je treći, iza Aleksandra Vučića i Saše Jankovića, osvojivši 9,43% glasova. Za njega je glasalo 344.498 ljudi.

Osim toga, njegova kampanja zamišljena kao satira i parodija na srpske političare i politički sistem privukla je veliku pažnju domaćih i svetskih medija.

Javnost je na Preletačevića obratila pažnju nakon lokalnih izbora 2016. kada je njegov pokret "Sarmu prob’o nisi" u Mladenovcu bio drugi, iza SNS, sa osvojenih 21% glasova i 13 od 55 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: