Odbačena krivična prijava za incident na tribini SNS

Tužilaštvo u Staroj Pazovi odbacilo je krivičnu prijavu koju su podneli članovi Inicijative mladih za ljudska prava.

Izvor: B92

Subota, 05.08.2017.

00:23

Odbačena krivična prijava za incident na tribini SNS
screenshot

Oni su tvrdili da su početkom godine pretučeni u Beški na tribini Srpske napredne stranke na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

"Tužilaštvo u Staroj Pazovi donelo je rešenje o odbacivanju krivične prijave nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja od građana i drugih dokaza", naveli su iz Tužilaštva, a preneo Insajder.

Dodaje se da je krivična prijava troje članova Inicijative mladih odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da su učinjena krivična dela koja su navedena u prijavi, kao ni neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Na tribini SNS-a u Beški kod Inđije, 17. januara 2017. godine, dogodio se incident kada su aktivisti Inicijative pre početka govora Veselin Šljivančanina, osuđenog pred Haškim tribunalom za ratne zločine, razvili transparent na kojem je pisalo "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini pocepali su plakate Inicijative i izacili njihove aktiviste. Anita Mitić iz Inicijative rekla da je povređeno svih devet aktivista koji su došli u Bešku, i da dvoje njih završilo u Hitnoj pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: