"Automatizacija u namenskoj, ko ne hrani svoju vojsku..."

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će biti najavljenog povećanja plata u vojsci, ističući da "ko ne hrani svoji vojsku, hraniće tuđu".

Izvor: Tanjug

Subota, 05.08.2017.

11:32

Tanjug

On je istakao i da Srbi nikada nisu hranili tuđu vojsku.

Vulin je na RTS, odgovarajući na pitanje da li će to što je usporen privredni rast zbog vremenskih prilika uticati na povećanje plate u vojsci, rekao da Srbija hoće uspešnu, opremljenu i zadovoljnu vojsku.

"Nikada plate u vojsci neće biti kao inženjera u civilstvu. Međutim, čitava naša država ceni to što ste obukli uniformu, zbog toga vojnici imaju beneficirani radni staž, uvećanje kada idu u penziju, jer kada počne da gori Kladovo ili poplave u Obrenovcu, niko ne pita koliko će vojnik ostati", rekao je ministar.

"Zato ga mi čuvamo, uostalom ko ne hrani svoji vojsku, hraniće tuđu, a Srbi nikada nisu hranili tuđu vojsku", zaključio je on.

Dvojica povređenih radnika u fabrici Milan Blagojević se oporavljaju, kaže Vulin i navodi da je potpuna automatizacija u fabrikama namenske industrije jedino rešenje da se ne dešavaju požari.

U fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, gde su u dva odvojena požara poginula dva radnika, a dva povređena, prema rečima Vulina, protivpožarni sistem dobro je radio i tako je sprečena veća šteta.

"Ministarstvo odbrane nije vlasnik fabrike 'Milan Blagojević' i nijedne fabrike odbrane. Mi imamo određenu dozu inspekcijskog nadzora. Jedino potpuna automatizacija tog procesa rešava sve probleme", kazao je ministar za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: