Sednica u Kninu, usvojen predlog Zakona o braniteljima

Vlada Hrvatske je u Kninu na posebnoj sednici usvojila predlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih porodica.

Izvor: B92

Petak, 04.08.2017.

19:12

Sednica u Kninu, usvojen predlog Zakona o braniteljima
Foto: Gettyimages

Zakon će, kako je rekao premijer Hrvatske Andrej Plenković, na celovit način regulisati njihova prava.

Plenković je rekao da se novim zakonom rešavaju pitanja naknada za nezaposlene branitelje, viši iznos najniže penzije, strategija za očuvanje zdravlja branitelja, a otvara se i rok za priznavanje statusa hrvatskog branitelja i omogućava zaštita stečenih prava za pripadnike Hrvatskog veća obrane (HVO).

"Posebno mi je drago da ćemo nakon velikog truda svih resora, a posebno ministra branitelja Tome Medveda i svih ostalih, usvojiti predlog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih porodica. To je više od simbolike. To je rezultat našeg programa, ali i želje ;za pravičnim, celovitim zakonom koji će fiskalno održivo regulisati prava branitelja i njihovih porodica", rekao je Plenković, javila je agencija Hina.

Predlog novog sveobuhvatnog zakona o hrvatskim braniteljima, na kojem se radilo više od godinu dana, bila je jedna od tačaka sednice Vlade koja je, uoči proslave praznika Dana pobede, održana u Kninu.

Plenković je rekao da će se novim zakonom popuniti praznine i korigovati nedostaci i nepravde koje su, kako je naveo, do sada postojale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: