Dodik: I ja, kao i Pens, pozivam na poštovanje Dejtona

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je povodom stalnih poziva Hrvatske da treba ugasiti Srpsku, da bi Zagreb najpre trebalo da ugasi ustaški natpis u Jasenovcu.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.08.2017.

18:51

Dodik: I ja, kao i Pens, pozivam na poštovanje Dejtona
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Dodao je da će RS postojati dok postoji volja naroda.

On je kazao da je iluzorno tražiti gašenje RS, jer je ona pokazala u nemogućim uslovima da može da egzistira i da preživi razne pretnje koje su joj godinama bile nametane.

“RS ne zavisi od zahteva ni Hrvata, ni drugih, već će postojati dok ima volje naroda“, naglašava Dodik i podvlači da Srpska postoji već 25 godina.

Istakao je da je međunarodna zajednica sve vreme, na različitim mestima, bila protiv srpske zajednice.

“Glumila je neutralnost, ali sve što je tražila bili su projekti centralizacije BiH. Čak i raspadom bivše Jugoslavije jedino logično je bilo da RS ne ostane u BiH, pa su nas naterali. Sada imamo Dejtonski sporazum, a oni nam pričaju da treba da ga poštujemo, a pre toga su ga razgradili visoki predstavnici“, objasnio je Dodik.

On je naglasio da RS traži poštovanje izvornog Dejtona, a ne "trening" koji vrše stranci u BiH.

“Čuli smo potpredsednika SAD Majka Pensa kako treba poštovati Dejton. I ja pozivam na poštovanje izvornog Dejtona“, zaključio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: