Stefanović: Izjava Plenkovića skandalozna

Izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, u kojoj kaže da se "Oluja" dogodila kako bi se sprečile neke nove Srebrenice, u najmanju je ruku skandalozna.

Izvor: B92

Petak, 04.08.2017.

17:19

Stefanović: Izjava Plenkovića skandalozna

To je izjavio član Predsedništva SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Pitam Andreja Plenkovića da li to znači da su deca i starci, koji su pobijeni tokom akcije Oluja, ubijeni zbog nečijih pretpostavki i iz predostrožnosti?", poručio je Stefanović, saopštila je SNS.

"Za ne poverovati je", navodi Stefanović, da bilo ko, a posebno premijer jedne države koja je članica EU, izgovori bilo šta slično u 21. veku.

"Pozivam predstavnike vlasti u Hrvatskoj da se jasno odrede prema zločinima koji su počinjeni u akciji Oluja, a ne da slave ono što je srpska nesreća", poručio je Stefanović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je, na čelu delegacije hrvatske vlade, položio venac na zagrebačkom groblju Mirogoj i rekao da "odaje počast hrvatskim braniteljima i svima koji su za slobodu domovine dali život i zdravlje u odbrani od velikosrpskog režima Slobodana Miloševića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: