Opet bukte požari u Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH

Veliki požar izbio je ponovo na Luštici u Crnoj Gori, iznad sela Zabrđe. Požar kod Kistanja, u Hrvatskoj, i dalje se širi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.08.2017.

07:40

Opet bukte požari u Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH
Screenshot, arhiva

Kako javlja portal "Boka njuz", vetar je juče popodne na nepristupačnom terenu ponovo razbuktao vatru. Načelnik hercegnovske službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović kazao je da će požar najverovatnije gasiti dromaderi Direktorata za vanredne situacije Crne Gore, prenosi portal CDM.

Požar kod Kistanja u Dalmaciji i dalje se širi potpomognut vetrom pa su na na mesto izbijanja požara upućene dodatne protivpožarne snage. Jutros u 7.00 sati došla su da ga gase dva kanadera, a poslata su i tri "ertraktora". Tokom noći je dežuralo 25 vatrogasaca sa devet vozila.

Površina pod požarom je oko 450 kvadrata. Gori uglavnom trava i nisko rastinje, a požar ne ugrožava kuće“, rekli su u Centru 112 Šibensko-kninske županije. Zbog velikog požara, u Kistanjama je sinoć održan i sastanak civilne zaštite Opštine Kistanje.

Požar se, nošen vetrom, proširio u dva pravca; od sela Mjerkači prema Smrdeljima i selu Tomasovića Stanovi, drugi prema Nacionalnom parku Krka i Skradinu gde se proširio iz pravca zaseoka Verovići i Tepići.

Požar kod Kistanja buknuo je juče oko 14 sati i širi se prema Nacionalnom parku Krka.

Gori i u Trebinju. Vatrogasci su stavili pod kontrolu dva požara, od kojih je jedan u Slivnicama i drugi na granici sa Crnom Gorom u Bijeloj Gori, potvrđeno je danas iz Uprave civilne zaštite RS-a.

Na prostoru Slivnice vatra je u blizini minskih polja iz proteklog rata zbog čega je otežano gašenje, ali da se situacija i dalje prati, prenela je Fena.

Osim nepristupačnog terena, gašenje požara vatrogascima otežavaju i visoke temperature, a za područje Hercegovine prognozirane su i do 41 stepen Celzijusa. Pretpostavlja se da je ovaj požar namerno izazvan.

Tokom protekla 24 sata ugašeni su manji požari u Ljubinju, Bileći, Trebinju, Čajniču i Bijeljini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: