Tilerson: Rekao sam Lavrovu da može biti gore i desilo se

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da je upozorio rukovodstvo Rusije da su odnosi Vašingtona i Moskve loši ali da mogu biti još gori.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.08.2017.

23:35

Tilerson: Rekao sam Lavrovu da može biti gore i desilo se
Foto: Gettyimages

Kako je rekao, to se sada i dogodilo.

"Rekao sam predsedniku Vladimiru Putinu kad sam ga video u Kremlju u martu i rekao sam više puta ministru Sergeju Lavrovu - situacija je loša, ali verujte mi, može da bude još gora, i to se upravo dogodilo", rekao je Tilerson novinarima u Stejt departmentu, prenosi Politiko.

Kako je dodao, ni predsednik Donald Tramp ni on nisu "baš srećni" odlukom Kongresa da izglasa sankcije Rusiji, "ali sve ukazuje da će on potpisati taj zakon i da ćemo onda raditi u skladu sa tim".

Tilerson je takođe ukazao da Amerikanci podržavaju nastojanja Trampove administracije da uspostavi bolje odnose sa Rusijom.

"Mislim da američki narod želi da dve najmoćnije nuklearne države na svetu imaju bolji odnos", rekao je on.

Tilerson je najavio da će se za vikend na marginama sastanka ASEAN u Manili sastati sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Tilerson je naveo da SAD ne traže svrgavanje režima u Severnoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: