Trećina bi lupila šamar svom "nepodnošljivom" detetu

Svaki treći roditelj u Srbiji bi ošamario svoje dete ako se "ponaša nepodnošljivo", pokazuju rezultati ispitivanja agencije "Smart Plus Research".

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

12:01

Trećina bi lupila šamar svom
Foto: Thinkstock

U istraživanju je 33,9 odsto ispitanika, koji imaju decu, dalo pozitivan odgovor na pitanje "da li biste ikada ošamarili svoje dete ako se ponaša nepodnošljivo".

Svaki osmi bi bio spreman da udari i tuđe dete, u slučaju da ono prethodno udari njegovo dete - 11,8 odsto ispitanika koji, imaju decu, dalo je pozitivan odgovor, a 88,2 odsto negativan.

Na pitanje da li bi verbalno ili fizički napali medicinske radnike, radnike na šalteru zbog toga što ih "ignorišu" ili nepravedno vraćaju zbog toga što im "fali jedan papir", ispitanici su većinom dali negativan odgovor (61,9 odsto), ali više od trećine (38,1 odsto) je spremno i za takav čin.

Ispitivanje agencije "Smart Plus Research" je pokazalo i da je skoro polovina građana Srbije spremna da opsuje pred neznancima, njih 46,3 odsto, a da čak petini (19,3 odsto) nije problem da pljunu na ulicu na javnom mestu.

Veliko istraživanje internet populacije na reprezentativnom uzorku (prema polu, godinama i regionu) je obuhvatilo 1.050 ispitanika iz cele Srbije starosti od 18 do 64 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: