U Nemačkoj uhapšena trojica islamista, jedan iz BiH

Nemačka policija uhapsila je trojicu osumnjičenih islamista, od kojih je jedan iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

11:45

U Nemačkoj uhapšena trojica islamista, jedan iz BiH
Thinkstock

Opsežna antiteroristička akcija izvedena je u gradu Gistrov, u blizini Rostoka, a u akciji su učestvovale i nemačke specijalne antiterorističke snage. Iz policije su samo kratko saopštili da je reč o osumnjičenim pripadnicima Islamske države, prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

Prema prvim informacijama, policija je već neko vreme nadzirala osumnjičene. Tokom akcije, u podrumu i garaži pronašli su pravo skladište eksploziva i hemikalija pa se pretpostavlja da su planirali teroristički napad.

Sama akcija iznenadila je stanovnike Gistrova, mirnog gradića u blizini Rostoka. Komšije su prepoznale da je među uhapšenima čovek iz Bosne i Hercegovine, koji je, navodno, godinama živio u njihovom susedstvu.

I dok za njega sigurno znaju da je iz BiH, za ostale osumnjičene pretpostavljaju da su govorili ruskim ili nekim drugim sličnim jezikom.

"Bio je miran, neprimetan. Viđali smo da ga redovno posećuju ljudi sa dugim bradama, u čudnoj garderobi. Ali, sve u svemu, odavao je utisak mirnog čoveka", kaže jedan komšija.

Iz policije su dali uglavnom samo kratke izjave. Iz Federalnog tužilaštva potvrdili su da je sprovedena akcija, ali nisu objavili nikakve detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: