Evo prvog odgovora Rusije: Od 1. avgusta nema više....

Rusija će zabraniti ambasadi SAD da koristi sva skladišta u Moskvi od 1. avgusta, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova danas.

Izvor: Beta

Petak, 28.07.2017.

11:16

Evo prvog odgovora Rusije: Od 1. avgusta nema više....
Getty images

Moskva kao odgovor na američke sankcije ostavlja sebi pravo na recipročne mere koje mogu dotaći američke interese, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora, Moskva zabranjuje američkoj ambasadi da koristi vikendicu u Srebrnom boru, kao i skladišta u Dorožnoj ulici, navodi se u saopštenju MIP-a Rusije.

Rusija traži i da Amerika od 1. septembra smanji broj diplomata u Rusiji u skladu s brojem ruskih diplomata u SAD. To znači da će se ukupan broj personala u američkim diplomatskim i konzularnim ustanovama smanjiti na 455.

"Donošenje novog zakona o sankcijama pokazalo je da su odnosi sa Rusijom postali žrtve unutarpolitičke borbe u samoj SAD. Osim toga, novi zakon ima za cilj, koristeći političke instrumente, da se stvori nepravedna konkurencija za SAD u globalnoj ekonomiji", navodi se u saopštenju.

Izvesni krugovi u Vašingtonu žele otvoren sukob sa Moskvom, dodali su oni.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je potvrdio da je predsednik Vladimir Putin odobrio saopštenje ministarstva. U Gornjem domu ruskog parlamenta je ocenjeno da je ruski odgovor "zakonit i adekvatan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: