"16 dana – od Zakintosa do Amfise,rešenja o pritvoru nema"

Dušan Ranković, osumnjičeni za učešće u tuči i ubistvu američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintosu, prebačen je u pritvor zatvora u Amfisi.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.07.2017.

00:23

Thinkstock

Prema rečima Rankovićeve advokatice Zore Dobričanin njen branjenik je prethodnih 16 dana, od kada je uhapšen, bio pritvoren prvo u policijskoj stanici na Zakintosu, zatim u tranzitnom zatvoru u Patri, pa u Atini, da bi u četvrtak stigao u Amfisu.

"Ni njemu, kao ni ostalima, rešenje o pritvoru nije uručeno, niti postoji ijedan papir na srpskom jeziku u spisima predmeta", rekla je Dobričanin za N1.

Ona je ranije rekla da će se suđenje za ubistvo mladog Amerikanca Bakarija Hendersona (22) obaviti u Patri.

Za njegovo ubistvo sumnjiči se devet osoba, starosti od 18 do 34 godina. Pritvor je određen sedmorici osumnjičenih, od kojih su petorica Srba, jedan Britanac srpskog porekla i jedan Grk.

Preostala dvojica osumnjičenih 22-ogodišnjih državljana Srbije puštena su uz kauciju od 5.000 evra da se brane sa slobode. Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu.

N1 navodi da je jedan od mladića koji su nakon tuče na Zakintosu i hapšenja došli u Srbiju izjavio da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: