Šefica EU na Kosovu o ukidanju pomoći: Sami su krivi

Specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apostolova izjavila da Evropska unija nije odgovorna za otkazivanje finansijske pomoći Severnoj Mitrovici.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

08:27

Šefica EU na Kosovu o ukidanju pomoći: Sami su krivi
Getty images

Apostolova je u izjavi za RTK2, "Kos sev" i "Radio Slobodnu Evropu" kazala da je odluka o prekidu projekata doneta u sedištu Evropske unije i da su ta sredstva vraćena. Ona je odbacila političku i bilo koju drugu pozadinu problema.

"O ovom problemu smo pregovarali osam meseci. Opština Severna Mitrovica je trebalo da omogući pristup radnim oblastima i ukloni ilegalne objekte. Oni to nisu učinili i mi nismo imali drugu opciju, nego da obustavimo projekte. Žao nam je učenika i studenata, ali odgovornost je na opštini. Novac je izgubljen i vraćen Evropskoj uniji. Mi ćemo se držati naših pravila, koje moraju poštovati i naši partneri, jer se radi o novcu naših građana", navela je Specijalna predstavnica EU na Kosovu.

Ona je dodala da "odluka nema nikakve veze sa revitalizacijom mosta, kao što tvrdi gradonačelnik". "Za obustavljanje projekata odgovorni su oni. Ne postoji politička pozadina naše odluke. Nikada se nisam bavila uslovljavljavanjem", rekla je šefica Kancelarije EU na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: