Hrvatski huligani proterani iz Austrije

Više navijača Rijeke, koji su u sredu putovali u Salcburg na utakmicu, krali su na pumpi kod Kremsa. Protiv njih podnete krivične prijave.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

10:11

Hrvatski huligani proterani iz Austrije

Autobus sa 73 navijača napravio je pauzu na pumpi na autoputu Tauernautoban. Više putnika je, prilikom napuštanja radnje na pumpi, ukralo piće, slatkiše i tehničke uređaje u vrednosti od više stotine evra, saopštila je danas policija pokrajine Koruška.

Policija je autobus sa hrvatskim navijačima zaustavila kod Kačbergtunela i skrenula ga do policijske stanice na Špital an der Drau.

"Prilikom pretresa je utvrđeno da su četiri osobe izvršile krivično delo krađe", navodi se u saopštenju.

Njima je naplaćena kaucija i protiv njih je podneta prijava državnom tužilaštvu u Klagenfurtu. Takođe dobili su i zabranu ulaska u Austriju.

Prilikom pretresa autobusa policija je pronašla i pirotehnička sredstva, te i male količine narkotika, ali i predmete koji su verovatno hrvatski navijači ukrali na jednoj pumpi u Sloveniji.

Protiv svih putnika, pošto niko nije želeo da kaže da je vlasnik, podneta je prijava zbog posedovanja zabranjenih pirotehničkih predmeta i narkotika. Policija je takođe izrekla i zabranu daljeg puta ka Salcburgu, te je autobus sprovela do slovenačke granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: