Grupa srpskih turista opljačkana u Rimu

Autobus kojim su putovali turisti iz Srbije, među njima i Novosađani, opljačkan je prošle nedelje u Rimu, saznaje 021.rs.

Izvor: 021.rs

Petak, 28.07.2017.

09:27

Grupa srpskih turista opljačkana u Rimu
Thinkstock

Odmor na Siciliji, na koji su putnici krenuli 19. jula, završio se već dva dana kasnije u Rimu.

Oko 30 građana opljačkano je dok su obilazili prestonicu Italije. Turisti su ostali bez kofera, novca, odeće, dokumenata, a ostalo im je samo ono što su poneli u obilazak grada.

O ovom incidentu upoznati su i u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Kako kažu za 021.rs Ambasada Srbije u Rimu će nastaviti kontakt sa nadležnim organima Italije radi pribavljanja informacije o počiniocima krađe.

U sektoru Turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kažu da do sada nisu primili nijednu prijavu koja se odnosi na događaje iz Rima, zbog čega nije pokrenut inspekcijski nadzor organizatora putovanja.

U inspekciji za 021 navode da su Zakonom o turizmu propisana prava i obaveze turističkih agencija i putnika, kao i to da turistička agencija organizator putovanja odgovara putniku za ispunjenje ugovorenih obaveza iz Opštih uslova putovanja i Programa putovanja.

Dodaju još i da putnici koji smatraju da su oštećeni mogu da podnesu reklamaciju organizatoru putovanja, a ukoliko ne budu zadovoljni rešenjem koje ponudi agencija mogu se obratiti i turističkoj inspekciji.

Međutim, spor o eventualnoj nadoknadi materijalne i nematerijalne štete ne rešava inspekcijski nadzor, nego sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: